ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.. ΤΟΤΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΛΗΘΙΝΗ..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 21-6-2021


ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 21-6-2021

Η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού.

"Από αυτήν και μετά το φως σταδιακά αρχίζει να μειώνεται και η νύχτα να κερδίζει «χρόνο» σε βάρος της ημέρας"

Έτσι λιγοστεύοντας μέρα τη μέρα και μήνα το μήνα το φως έρχεται η Φθινοπωρινή Ισημερία (Σεπτέμβριος) κι  όταν ημέρα και νύχτα είναι ίσα μοιρασμένες μέσα στο 24ωρο.
Όμως το φως συνεχίζει να μειώνεται έτσι που στις 21 Δεκεμβρίου έρχεται το Χειμερινό Ηλιοστάσιο όταν εκδηλώνεται το ακριβώς αντίθετο φαινόμενο από εκείνο του καλοκαιριού, αυτή είναι η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου ενώ η μέρα η μικρότερη.
Όμως από την ακριβώς επόμενη μέρα το φως αρχίζει να αυξάνεται η μέρα μεγαλώνει και σταδιακά φθάνουμε στην άνοιξη και στην Εαρινή Ισημερία
(Μάρτιος)όταν ημέρα και νύχτα είναι ισομοιρασμένες. Η σημερινή είναι η μεγαλύτερη μέρα του 2021 και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού, καθώς λαμβάνει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο. Πλέον, στο βόρειο ημισφαίριο -όπου ανήκει και η χώρα μας- οι μέρες θα μικραίνουν σταδιακά, στην αρχή ανεπαίσθητα και από τον Αύγουστο πιο αισθητά, ενώ οι νύχτες θα μεγαλώνουν αντίστοιχα. Από την άλλη, στο νότιο ημισφαίριο θα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο).


Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους. Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.

Εξαιτίας όμως της κλίσης του άξονα περιστροφής, τη μισή χρονιά (από την εαρινή έως την φθινοπωρινή ισημερία) το βόρειο ημισφαίριο «γέρνει» προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο θερινό ηλιοστάσιο το οποίο συμβαίνει μεταξύ της 20ής και της 22ας Ιουνίου, ενώ την άλλη μισή χρονιά το νότιο ημισφαίριο «γέρνει» περισσότερο προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

 

ΠΗΓΗ



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ


Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΜΑΝΑ 20 ΘΕΡΜΗ

ΤΗΛ: 2313067766, 6979293659

e-mail: esythermis@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

TWITTER Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

INSTAGRAM Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

YOUTUBE Κ.Π.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛEYΣΙΣ ESY NEWS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ




ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

email: yp.dim.korifidis@gmail.com

BLOG    TWITTER    FACEBOOK    INSTAGRAM


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad