«Ο πρώην κυβερνήτης της Μινεσότα και σημείωσε ότι ο θεωρητικός συνωμοσίας Τζέσε Βεντούρα αμφισβήτησε εάν η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ιστότοπο για χειρισμό του καιρού ή για βομβαρδισμό ανθρώπων με ραδιοκύματα που ελέγχουν το μυαλό. Εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι η Βεντούρα υπέβαλε επίσημο αίτημα για επίσκεψη στο ερευνητικό σταθμό, αλλά απορρίφθηκε - «αυτός και το πλήρωμά του εμφανίστηκαν στο HAARP ούτως ή άλλως και τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση». [20] "(Juneau Empire-17 Οκτωβρίου 2011)
Σχέση μεταξύ της τεχνολογίας τομογραφίας που διεισδύει στη γη HAARP και των σεισμών.
Το Ενεργό Πρόγραμμα Ενεργού Αυτοκινήτου υψηλής συχνότητας (HAARP) είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Κογκρέσο, το οποίο διαχειρίζεται από κοινού η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και το Ναυτικό των ΗΠΑ. Τα αρχεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνουν ότι το HAARP χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η Γερουσία των ΗΠΑ διέθεσε 15 εκατομμύρια δολάρια το 1996 (διοίκηση Κλίντον) για να αναπτύξει την ικανότητα διείσδυσης στη γη με σήματα που αναπηδούν από την ιονόσφαιρα. Αυτή η τομογραφία διεισδυτικής γης έκτοτε αναπτύχθηκε και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να κοιτάξει μέσα στον πλανήτη σε βάθος πολλών χιλιομέτρων για να εντοπίσει υπόγεια πυρομαχικά, ορυκτά και σήραγγες. Το πρόβλημα είναι ότι οι συχνότητες που χρησιμοποιεί το HAARP για τομογραφία διείσδυσης στη γη είναι επίσης εντός του εύρους συχνοτήτων που αναφέρεται περισσότερο για διακοπή του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου της γης.
Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας HAARP δηλώνουν ότι το HAARP μπορεί να εκπέμψει ραδιοενέργεια στο Auroral electrojet, το καμπύλο ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που σχηματίζεται σε μεγάλα γεωγραφικά πλάτη όπου ο ηλιακός άνεμος αλληλεπιδρά με το μαγνητικό πεδίο της Γης. Η ραδιοενέργεια διασπάται έπειτα σε μεγάλες περιοχές μέσω αγωγών περιοχών της ιονόσφαιρας, σχηματίζοντας μια εικονική κεραία μήκους χιλιάδων μιλίων.
Μια τέτοια κεραία ELF μπορεί να εκπέμψει κύματα που διεισδύουν σε βάθος έως και αρκετά χιλιόμετρα στο έδαφος, ανάλογα με το γεωλογικό μακιγιάζ και τις συνθήκες κάτω από το νερό σε μια στοχευμένη περιοχή. Το HAARP χρησιμοποιεί ραντάρ που διεισδύει στο έδαφος (GPR) για να δέσει παλμούς πολωμένων ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας στην ιονόσφαιρα. Αυτοί οι παλμοί μπορούν να ρυθμιστούν με λεπτό τρόπο και να ρυθμιστούν έτσι ώστε η ακτίνα διείσδυσης να αναπηδήσει στο έδαφος να μπορεί να στοχεύσει σε μια πολύ συγκεκριμένη περιοχή και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η παράδοση μιας πολύ μεγάλης δέσμης ενέργειας στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει σεισμό. Σε τελική ανάλυση, ένας σεισμός είναι το αποτέλεσμα μιας ξαφνικής απελευθέρωσης ενέργειας στον φλοιό της Γης που δημιουργεί συντονισμούς σεισμικών κυμάτων.
Γεωφυσικά γεγονότα όπως σεισμοί και ηφαιστειακές εκρήξεις - τα είδη των πραγμάτων που μπορεί να βρίσκονται ήδη στην άκρη της εκφόρτισης - μπορούν, με τις σωστές συντονισμένες ενέργειες που προστίθενται στο σύστημα, να τους προκαλέσουν υπερφόρτωση και πραγματικά θραύση. Ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William S. Cohen έκανε στην πραγματικότητα τη δήλωση σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής και την ιδέα της τεχνητής δημιουργίας σεισμών. Σε 28 Απριλίου 1997, DoD News Briefing στο Συνέδριο για την τρομοκρατία, τα όπλα μαζικής καταστροφής και τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Georgia Center, Mahler Auditorium, University of Georgia, Athens, Ga. Cohen δήλωσε: « Άλλοι ασχολούνται ακόμη και με ένα οικολογικό περιβάλλον - τύπος τρομοκρατίας με τον οποίο μπορούν να αλλάξουν το κλίμα, να πυροδοτήσουν σεισμούς, ηφαίστεια από απόσταση μέσω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. "
Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Ηνωμένων Πολιτειών 5041834 - Τεχνητός ιονοσφαιρικός καθρέφτης που αποτελείται από στρώμα πλάσματος που μπορεί να γείρει.
ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ / Ή ΜΑΓΝΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
———————————————————
“HAARP PROTECTED”: Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Ηνωμένων Πολιτειών 5041834 - Εφευρέτης Koert Peter, Washington, DC
4817495 | Σύστημα άμυνας για διάκριση μεταξύ αντικειμένων στο διάστημα | Απρίλιος 1989 | Ντρομπότ | 89 / 11.1 |
4712155 | Μέθοδος και συσκευή για τη δημιουργία τεχνητής περιοχής θέρμανσης κυκλοτρονίων ηλεκτρονίου πλάσματος | Δεκέμβριος 1987 | Οι Eastlund et al. | 361/231 |
4686605 | Method and apparatus for altering a region in the earth’s atmosphere, ionosphere, and/or magnetosphere | Αύγουστος 1987 | Ίστλαντ | 361/231 |
4253190 | Σύστημα επικοινωνιών με χρήση καθρέφτη που διατηρείται στο διάστημα με πίεση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας | Φεβρουάριος, 1981 | Csonka | 455/12 |
3445844 | ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ | Μάιος, 1969 | Grossi et al. | 342/367 |
Αυτό που αξιώνεται είναι: 1. Μια μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ, η οποία περιλαμβάνει τα βήματα: (α) δημιουργίας ιονισμού χιονοστιβάδας στην ατμόσφαιρα με χρήση κεραίας θερμαντήρα · (β) επαναπροσδιορισμός της εν λόγω κεραίας θερμαντήρα για αλλαγή του ύψους του εν λόγω ιονισμού χιονοστιβάδας με μετατόπιση συχνότητας της εν λόγω κεραίας θερμαντήρα και
(γ) σάρωση της εν λόγω κεραίας θερμαντήρα για τη βαφή ενός στρώματος ιονισμού χιονοστιβάδας.
2. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 1 όπου η εν λόγω θερμαντική κεραία εστιάζεται στο κοντινό πεδίο.
3. Συσκευή παραγωγής ΑΙΜ που περιλαμβάνει: (α) κεραία θερμαντήρα φάσης συστοιχίας η οποία εστιάζεται σε υψόμετρο για να προκαλέσει τη δημιουργία περιοχής ιονισμού χιονοστιβάδας στην ατμόσφαιρα.
(β) μέσα για τον έλεγχο της συχνότητας των μεμονωμένων θερμαντικών σωμάτων της εν λόγω κεραίας θερμαινόμενης συστοιχίας φάσης για να επαναπροσδιορίσετε το εν λόγω ύψος της εν λόγω περιοχής ιονισμού χιονοστιβάδας και
(γ) μέσα για τον έλεγχο της φάσης των μεμονωμένων καλοριφέρ για σάρωση της εν λόγω κεραίας θερμαντήρα φάσης.
4. Μία συσκευή για την παραγωγή ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 3 όπου η εν λόγω κεραία θερμαινόμενης συστοιχίας φάσης εστιάζεται ώστε να αναγκάσει την εν λόγω περιοχή ιονισμού χιονοστιβάδας να είναι ουσιαστικά γραμμή.
5. Συσκευή παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 4 όπου το εν λόγω μέσο ελέγχου φάσης κινεί την εν λόγω γραμμή ουσιαστικά σε σταθερό υψόμετρο και το εν λόγω μέσο ελέγχου συχνότητας μετακινεί την εν λόγω γραμμή σε διαφορετικά υψόμετρα.
6. Συσκευή για την παραγωγή ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 4 όπου η εν λόγω κεραία θερμαινόμενης συστοιχίας φάσης είναι μια ορθογώνια διάταξη και η εν λόγω γραμμή διαμορφώνεται παράλληλα με μια μεγάλη διάσταση της εν λόγω ορθογώνιας συστοιχίας.
7. Συσκευή για την παραγωγή ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 3 όπου η εν λόγω κεραία θερμαινόμενης συστοιχίας φάσης εστιάζεται ώστε να προκαλέσει την εν λόγω περιοχή ιονισμού χιονοστιβάδας ουσιαστικά ένα σημείο.
8. Συσκευή για την παραγωγή ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 7 όπου το εν λόγω μέσο για τον έλεγχο της φάσης κινεί το εν λόγω σημείο ουσιαστικά στο ίδιο υψόμετρο και το εν λόγω μέσο για τον έλεγχο της συχνότητας κινείται το εν λόγω σημείο σε διαφορετικά υψόμετρα.
9. Συσκευή παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 3 όπου η εν λόγω κεραία θερμαντήρα φάσης συστοιχίας εστιάζεται στο κοντινό πεδίο.
10. Μέθοδος δημιουργίας AIM που περιλαμβάνει τα βήματα: (α) εστίασης μιας κεραίας θερμαντήρα φάσης συστοιχίας σε υψόμετρο ώστε να δημιουργηθεί μια περιοχή ιονισμού χιονοστιβάδας στην ατμόσφαιρα.
(β) τον έλεγχο της συχνότητας των μεμονωμένων θερμαντικών σωμάτων της εν λόγω κεραίας θερμαινόμενης συστοιχίας φάσης για να εστιάσει εκ νέου το εν λόγω υψόμετρο της εν λόγω περιοχής ιονισμού χιονοστιβάδας ·
(γ) έλεγχος της φάσης των επιμέρους καλοριφέρ για σάρωση της εν λόγω κεραίας θερμαντήρα φάσης.
11. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 10 όπου το εν λόγω στάδιο εστίασης προκαλεί τον εν λόγω ιονισμό χιονοστιβάδας να είναι ουσιαστικά μια γραμμή.
12. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 11 όπου το εν λόγω βήμα ελέγχου φάσης μετακινεί την εν λόγω γραμμή ουσιαστικά σε σταθερό υψόμετρο και το εν λόγω βήμα ελέγχου συχνότητας μετακινεί την εν λόγω γραμμή σε διαφορετικά υψόμετρα.
13. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 11 όπου η εν λόγω κεραία θερμαντήρα φάσης συστοιχίας είναι μια ορθογώνια συστοιχία και η εν λόγω γραμμή σχηματίζεται παράλληλα με μια μεγάλη διάσταση της εν λόγω ορθογώνιας συστοιχίας.
14. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 10 όπου το εν λόγω στάδιο εστίασης προκαλεί την εν λόγω περιοχή ιονισμού χιονοστιβάδας να είναι ουσιαστικά ένα σημείο.
15. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 14 όπου το εν λόγω βήμα ελέγχου φάσης κινεί το εν λόγω σημείο ουσιαστικά στο ίδιο υψόμετρο και το εν λόγω βήμα ελέγχου συχνότητας κινεί το εν λόγω σημείο σε διαφορετικά υψόμετρα.
16. Μέθοδος παραγωγής ΑΙΜ όπως αξιώνεται στην αξίωση 10 όπου το εν λόγω βήμα εστίασης εκτελείται στο κοντινό πεδίο.
ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ
1. Πεδίο της εφεύρεσης
Η εφεύρεση αυτή σχετίζεται με τη δημιουργία τεχνητού ιοντοσφαιρικού καθρέφτη (ΑΙΜ), ή στρώματος πλάσματος στην ατμόσφαιρα. Το AIM χρησιμοποιείται όπως η ιονόσφαιρα για να αντανακλά την ενέργεια RF σε μεγάλες αποστάσεις.
2. Περιγραφή της σχετικής τέχνης
Στο παρελθόν, η τεχνική της χρήσης της ιοντόσφαιρας ως καθρέφτη για την ανάκλαση των ραδιοκυμάτων ή της ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων, έδωσε στους χειριστές Ham Radio τη δυνατότητα να στέλνουν εκπομπές σε μεγάλες αποστάσεις. Αυτή η τεχνική παρέχει επίσης στα συστήματα ραντάρ τη δυνατότητα να βλέπουν «πάνω από τον ορίζοντα» Ωστόσο, οι μεταβολές και οι διακυμάνσεις στην ιονόσφαιρα μπορούν να καταστήσουν αβέβαιη την αποτελεσματικότητα αυτών των επικοινωνιών. Έτσι, αναγνωρίστηκε η επιθυμία δημιουργίας ελεγχόμενων στοιβάδων πλάσματος στην ατμόσφαιρα για επικοινωνιακούς σκοπούς. Βλέπε, για παράδειγμα, το Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ. Νο. 4,686,605 που εκδόθηκε στους Eastlund και US Pat. 4.712.155 που εκδόθηκε στους Eastlund et al.
Προηγούμενα πειράματα που κατευθύνθηκαν στη δημιουργία στρώσεων πλάσματος για επικοινωνίες υπέφεραν από την αδυναμία ελέγχου της κλίσης του στρώματος πλάσματος έτσι ώστε τα σήματα να μπορούν να μεταδίδονται και να λαμβάνονται από διάφορες περιοχές. Με άλλα λόγια, ενώ κάποιος θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα στρώμα πλάσματος στην ατμόσφαιρα σε χαμηλότερο υψόμετρο από την ιονόσφαιρα, οι επικοινωνίες από σημείο σε σημείο θα ήταν περιορισμένες σε εύρος με βάση τις γωνίες ανάκλασης των μεταδιδόμενων και ανακλώμενων σημάτων.
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΦΕΥΡΕΣΗΣ
Λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς της σχετικής τεχνολογίας, είναι αντικείμενο αυτής της εφεύρεσης να δημιουργήσει ένα στρώμα πλάσματος που θα μπορούσε να είναι υπό γωνία ή κλίση σε σχέση με τον ορίζοντα προκειμένου να επηρεάσει το εύρος μετάδοσης σήματος.
Η παρούσα εφεύρεση παρέχει ένα σύστημα και μέθοδο για τη δημιουργία στρώματος πλάσματος σε ελεγχόμενα υψόμετρα και κλίσεις που δρα ως τεχνητός ιονοσφαιρικός καθρέφτης (ΑΙΜ) για να αντανακλά σήματα RF. Το AIM αυξάνει το εύρος και την προβλεψιμότητα με την οποία η ενέργεια RF μπορεί να αντανακλάται από το AIM για επικοινωνιακούς σκοπούς. Πιο συγκεκριμένα, μια κλίση AIM δημιουργείται από μια κεραία θερμαντήρα που ελέγχεται σε φάση και συχνότητα. Η μετατόπιση φάσης κεραίας θερμαντήρα σαρώνει μια δέσμη για να βάψει ένα στρώμα πλάσματος. Η κεραία του θερμαντήρα εστιάζει συνεχώς σε μεγαλύτερα υψόμετρα μετατοπίζοντας τη συχνότητα για κλίση του στρώματος πλάσματος.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΩΝ
Περαιτέρω λεπτομέρειες της παρούσας εφεύρεσης εξηγούνται με τη βοήθεια των συνημμένων σχεδίων στα οποία:
FIG 1 δείχνει τη δημιουργία ενός AIM από κεραία θερμαντήρα και τη χρήση του AIM για την παρακολούθηση αεροσκαφών και την ανάκλαση ραδιοκυμάτων.
FIG. 2 δείχνει μια τυπική συστοιχία θερμαντήρων.
FIG 3 δείχνει τη χωρική σχέση για έναν πίνακα θερμαντήρα που χρησιμοποιείται για τον καθορισμό της εστίασης της διάταξης θερμαντήρα.
FIG 4 είναι ένα γράφημα που δείχνει ότι η ισχύς βρίσκεται στο άνω όριο της στο εστιακό σημείο της κεραίας.
FIG. Το 5 δείχνει την παραγωγή πλάσματος από μια σειρά θερμαντήρων.
FIG. 6 απεικονίζει τη δημιουργία στρώματος πλάσματος με σάρωση κεραίας θερμαντήρα.
FIG. Το σχήμα 7 απεικονίζει τη δημιουργία ενός κεκλιμένου στρώματος πλάσματος με σάρωση και επανεστίαση μιας κεραίας θερμαντήρα.
FIG. Το 8 δείχνει τη δημιουργία στρώματος πλάσματος χρησιμοποιώντας κεραία θερμαντήρα για σάρωση με γραμμή και όχι με σημείο.
FIG. 9 δείχνει τις διορθώσεις φάσης για να μετακινήσετε το εστιακό σημείο της κεραίας από 60 Km σε 61 Km.
FIG. 10 δείχνει τις διορθώσεις συχνότητας για να μετακινήσετε το εστιακό σημείο της κεραίας από 60 Km σε 61 Km.
FIG. 11 είναι μια γραφική παράσταση υψόμετρου v. Απόσταση από το πλάσμα χωρίς συχνότητα.
FIG. 12 είναι μια γραφική παράσταση υψόμετρου v. Απόσταση από το πλάσμα με συχνότητα συχνότητας.
FIG. Το σχήμα 13 δείχνει την αλλαγή της πυκνότητας ισχύος μετά την επανεστίαση με χρήση συρρίκνωσης συχνότητας.
FIG. 14 γράφει το ελεύθερο ηλεκτρονικό πυκνότητα v. Υψόμετρο για έναν αόριστο πίνακα.
FIG. Το Σχήμα 15 δείχνει ένα μοτίβο ισχύος κεραίας χωρίς λοβούς τριψίματος.
FIG. Το σχήμα 16 δείχνει ένα μοτίβο ισχύος κεραίας με λοβούς σχάρας.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
FIG. 1 απεικονίζει τη δημιουργία και τη χρήση ενός τεχνητού ιοντοσφαιρικού καθρέφτη (AIM) για την παρακολούθηση αεροσκαφών και την ανάκλαση ραδιοκυμάτων. Μια κεραία θερμαντήρα 1 εκπέμπει ισχύ προκαλώντας ιονισμό χιονοστιβάδας ή διακοπή απελευθερώνοντας ελεύθερα ηλεκτρόνια στην ατμόσφαιρα για τη δημιουργία του AIM 2. Η κεραία θερμαντήρα 1 είναι μια συστοιχία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εστίαση ενέργειας σε διάφορα υψόμετρα και υψόμετρα για να γείρει το AIM 2 χρησιμοποιώντας φάση και έλεγχος συχνότητας. Το AIM 2 προσομοιώνει την ιονόσφαιρα 3 η οποία χρησιμοποιείται επίσης για την ανίχνευση «στόχων πάνω από τον ορίζοντα» 5. Επιπλέον, το AIM 2 μπορεί να αντανακλά ραδιοσήματα που μεταδίδονται από έναν πομπό 6 σε έναν δέκτη 7 σε μεγάλες αποστάσεις.
Μια τυπική κεραία θερμαντήρα φαίνεται στο ΣΧ. 2. Αποτελείται από μια σειρά πολλαπλών ενεργών στοιχείων ακτινοβολίας 10 που ελέγχουν την ατομική τους φάση και συχνότητα από μια μονάδα ελέγχου 12. Το στοιχείο ακτινοβολίας 10 χρησιμοποιείται εδώ για να αντιπροσωπεύει όλες τις πιθανές κεραίες, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των διπόλων, των θυρίδων, μικρά ή μεγάλα κέρατα, ημερολογιακές κεραίες, μεγάλοι παραβολικοί ανακλαστήρες κ.λπ.
FIG. Το σχήμα 3 δείχνει τη χωρική σχέση για έναν συγκεντρωμένο πίνακα θερμαντήρα. Για να εστιάσετε τα ηλεκτρικά πεδία από όλα τα στοιχεία συστοιχίας ή να φτάσετε σε φάση σε απόσταση R o στο κοντινό πεδίο της συστοιχίας, είναι απαραίτητο να διορθώσετε τη φάση κάθε στοιχείου για να αντισταθμίσετε τη διαφορά καθυστέρησης φάσης από το κέντρο στοιχείο λόγω της πρόσθετης διαδρομής φάσης W ij . Εάν το R o είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέγιστο D ij στο ΣΧ. 3, τότε η καθυστέρηση φάσης μπορεί να προσεγγιστεί σε μήκος κύματος ως εξής: W ij = (D ij ) 2 / (4 * R * g) (1)
όπου g είναι το μήκος κύματος της συχνότητας του θερμαντήρα. Η εξίσωση 1 αναφέρεται ως σφάλμα τετραγωνικής φάσης. Εάν αυτό το σφάλμα είναι μικρότερο από g / 8 όταν το στοιχείο (i, j) βρίσκεται στην εξωτερική άκρη του πίνακα, τότε η απόσταση R o is said to be in the far field of the array.
Για να εστιάσετε τη συστοιχία στο R o , είναι απαραίτητο να έχετε αρκετά μήκη κύματος σφάλματος φάσης από τα εξωτερικά στοιχεία του πίνακα. Δηλαδή, ο όρος «εστίαση» χρησιμοποιείται σε αυτό το πλαίσιο για να σημαίνει ότι το ηλεκτρικό πεδίο από τη συστοιχία συγκεντρώνεται σε μια επιθυμητή χωρική περιοχή.
FIG. 4 δείχνει τον βαθμό εστίασης που μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό είναι ένα κατακόρυφο σχέδιο μιας συστοιχίας του οποίου τα στοιχεία έχουν μετατοπιστεί φάση για εστίαση στα 60 Km. Ο πίνακας έχει 400 στοιχεία με συνολικό πλάτος και μήκος 2000 g. Η κορυφή του προτύπου προσδιορίζεται από το 1 / R o 2 εξάρτηση.
Το στρώμα ιονισμού AIM δημιουργείται χρησιμοποιώντας αυτήν την εστιασμένη ισχύ για ιονισμό μιας περιοχής στην ατμόσφαιρα, όπως φαίνεται στο ΣΧ. 5. Η διάσπαση του αέρα των μικροκυμάτων συμβαίνει όταν τα ελεύθερα ηλεκτρόνια κερδίζουν αρκετή ενέργεια από ένα ηλεκτρικό πεδίο για να παράγουν πρόσθετα ελεύθερα ηλεκτρόνια έως ότου δεν μπορούν να παραχθούν πλέον, με αποτέλεσμα τον ιονισμό της χιονοστιβάδας ή τη διακοπή. Αυτό προκαλεί τη δημιουργία στρώματος πλάσματος 21. Για παράδειγμα, ένας παλμός ισχύος από τον θερμαντήρα αρχίζει να διαδίδεται στην κατεύθυνση z που φαίνεται στο ΣΧ. 5. Καθώς το πεδίο διαδίδεται, παράγονται περισσότερα ελεύθερα ηλεκτρόνια. Ένα σημείο διάσπασης κατεβαίνει κατακόρυφα από το εστιακό σημείο του πεδίου πολλαπλασιασμού δίνοντας πάχος στο ιονισμένο στρώμα ή στο στρώμα πλάσματος, έως ότου σταθεροποιηθεί όλο το ιονισμό. Αυτή η «σύσφιξη» δημιουργεί ένα λεπτό κάθετο στρώμα πλάσματος.
Simulation results show that when an array 20 is focused at a point 22, electric field power peaks at the focal point. Simulation results shows that given a focused microwave source avalanche ionization, or breakdown will occur at a power level 3-10 dB below the focal point power level.
Για να δημιουργήσετε ένα AIM, η συστοιχία θερμαντήρα εστιάζεται σε ένα επιθυμητό υψόμετρο για να μεγιστοποιήσετε την ισχύ σε ένα σημείο και έτσι να δημιουργήσετε πλάσμα. Στη συνέχεια, η κεραία του θερμαντήρα σαρώνει τη φάση κάθε στοιχείου συστοιχίας για να μετακινήσει το εστιακό σημείο.
FIG 6 απεικονίζει τη δημιουργία ενός μη κεκλιμένου επιπέδου AIM. Η διάταξη θερμαντήρα 30 εστιάζεται πρώτα στο σημείο 31. Η διάταξη θερμαντήρα σαρώνει οριζόντια μετατοπίζοντας φάση σε ένα σημείο 32 δημιουργώντας μια γραμμή ιονισμού χιονοστιβάδας 33. Στη συνέχεια, η συστοιχία θερμαντήρα σαρώνει από ένα σημείο 34 σε ένα σημείο 35 δημιουργώντας μια άλλη γραμμή ιονισμού χιονοστιβάδας 36 Η συστοιχία θερμαντήρων συνεχίζει αυτήν τη διαδικασία για να δημιουργήσει ένα επίπεδο ιονισμού ή στρώμα AIM.
Για να σχηματιστεί ένα κεκλιμένο σύννεφο AIM, κάθε νέα γραμμή ιονισμού πρέπει να εμφανίζεται σε ελαφρώς μεγαλύτερο υψόμετρο. Αλλάζοντας τη φάση ή τη συχνότητα των στοιχείων του πίνακα, το σημείο εστίασης μπορεί να μετακινηθεί προς τα πάνω σε υψόμετρο, όπως περιγράφεται παρακάτω.
FIG. 7 απεικονίζει τη δημιουργία ενός κεκλιμένου AIM. Η διάταξη θερμαντήρα 40 εστιάζεται πρώτα στο σημείο 41. Η διάταξη θερμαντήρα σαρώνει κατά μήκος της κατεύθυνσης x στο σημείο 42 για να δημιουργήσει ιονισμό χιονοστιβάδας κατά μήκος της γραμμής 43. Στη συνέχεια, όπως στη δημιουργία ενός μη κεκλιμένου ΑΙΜ, η συστοιχία θερμαντήρα σαρώνει κατά μήκος των x και κατευθύνσεις ακριβώς κάτω από το σημείο 44. Ο πίνακας θερμαντήρα 40 αλλάζει είτε τη φάση είτε τη συχνότητα για να εστιάσει ξανά σε μεγαλύτερο υψόμετρο στην κατεύθυνση z στο σημείο 44. Στη συνέχεια, η διάταξη θερμαντήρα σαρώνει κατά μήκος του άξονα x στο σημείο 45 για να δημιουργήσει τη γραμμή ιονισμού χιονοστιβάδας 46 Η συστοιχία θερμαντήρων συνεχίζει αυτήν τη διαδικασία για τη δημιουργία ενός κεκλιμένου επιπέδου ιονισμού ή ενός κεκλιμένου στρώματος AIM.
FIG. 8 δείχνει ότι η προτιμώμενη μέθοδος δημιουργίας στρώματος πλάσματος χρησιμοποιεί κεραία θερμαντήρα για σάρωση με γραμμή παρά με σημείο. Προτιμάται η σάρωση χρησιμοποιώντας μια γραμμή, καθώς ένα AIM μπορεί να δημιουργηθεί στην ατμόσφαιρα σε λιγότερο χρόνο. Για τη δημιουργία γραμμών ιονισμού και όχι σημείων, χρησιμοποιείται ένας ορθογώνιος πίνακας 50. Στον πίνακα 50, τα ακτινοβολούμενα στοιχεία εστιάζονται μόνο κατά μήκος του επιπέδου της μεγάλης διάστασης της ορθογώνιας συστοιχίας, δημιουργώντας μια γραμμή ιονισμού 53. Στη συνέχεια, η συστοιχία σαρώνεται κατά μήκος του άξονα xy και σε υψόμετρο κατά μήκος του άξονα z για να δημιουργήσει μια άλλη γραμμή ιονισμού 55. Παράγονται περισσότερες γραμμές ιονισμού για να σχηματίσουν ένα κεκλιμένο στρώμα AIM.
Για να δημιουργήσετε ένα κεκλιμένο AIM, είναι απαραίτητο να εστιάσετε ξανά τη διάταξη θερμαντήρα σε διαδοχικά υψηλότερα υψόμετρα. Δεν είναι πρακτική η μετακίνηση του εστιακού σημείου αλλάζοντας τη φάση κάθε στοιχείου του θερμαντήρα με πολύ ακριβή τρόπο. Η μετακίνηση του εστιακού σημείου μακριά από την αρχική θέση απαιτεί αλλαγή της φάσης σε κάθε στοιχείο. Η απαιτούμενη αλλαγή φάσης είναι κοντά στο επίπεδο ανοχής rms, συνήθως 1 βαθμός. ΣΥΚΟ. Το σχήμα 9 δείχνει τις απαιτούμενες διορθώσεις φάσης για να μετακινήσετε το εστιακό σημείο από 60 χλμ στα 61 χλμ. Τα στοιχεία 5, 10, 15 και 20 έχουν αποστάσεις 5d, 10d, 15d και 20d, αντίστοιχα από το κέντρο της κεραίας, όπου d = 25 μέτρα Είναι σαφές από το ΣΧ. 9 ότι δεν είναι πρακτικό να αλλάζουμε πολλές φάσεις στοιχείων κεραίας για να μετακινήσουμε το σημείο εστίασης για να δημιουργήσουμε κεκλιμένα μπαλώματα για εφαρμογές AIM.
Η δεύτερη μέθοδος επαναπροσδιορισμού επιτυγχάνεται με τον πρώτο καθορισμό των φάσεων όλων των στοιχείων για το αρχικό σημείο εστίασης και στη συνέχεια μετακίνηση του εστιακού σημείου αλλάζοντας τη συχνότητα και όχι τη φάση. Αυτή η μέθοδος συρρίκνωσης συχνότητας είναι λιγότερο ακριβής, αλλά ευκολότερη για την υλοποίηση υλικού, επειδή οι ακριβείς φάσεις για 2000 στοιχεία δεν χρειάζεται να αλλάξουν. ΣΥΚΟ. 9 δείχνει τις απαιτούμενες διορθώσεις φάσης για να μετακινήσετε το εστιακό σημείο από 60 Km σε 61 Km. ΣΥΚΟ. 10 δείχνει ότι το σημείο εστίασης μπορεί να μετακινηθεί 100 μέτρα αυξάνοντας τη συχνότητα περίπου 1 Mhz. Τα προκύπτοντα επίπεδα ισχύος του εστιακού σημείου δεν είναι πλήρως βελτιστοποιημένα, αλλά η προσομοίωση δείχνει ότι υπάρχει διαφορά μικρότερη από 0,1 db μεταξύ των κορυφών που έχουν μετατοπιστεί συχνότητα και εκείνων που λαμβάνονται με φάση.
Η κλίση του AIM με χρήση συχνότητας συχνοτήτων είναι πρακτικό να επιτευχθεί σε ένα πραγματικό σύστημα. FIG. Το σχήμα 11 δείχνει τη θέση της στοιβάδας πλάσματος χωρίς συχνότητα. ΣΥΚΟ. Το σχήμα 12 δείχνει τη θέση πλάσματος του ίδιου θερμαντήρα δημιουργώντας ένα κεκλιμένο AIM αυξάνοντας τη συχνότητα από 550 MHz σε 559.375 MHz κατά τη σάρωση οριζόντια. Το αποτέλεσμα είναι ένα ομαλό έμπλαστρο με κλίση 45 μοιρών.
Αν και είναι αλήθεια ότι η συχνότητα κροταλίας δεν επιτυγχάνει την ίδια ισχύ με τη φάση που εστιάζει στο υψηλότερο υψόμετρο, η διαφορά για μικροκυματικές συχνότητες είναι αμελητέα. ΣΥΚΟ. Το 13 δείχνει τα πραγματικά δεδομένα πυκνότητας ισχύος που παράγονται από έναν θερμαντήρα 300 MHz εστιασμένο στα 70 km με τη συχνότητα να περιστρέφεται στα 308 MHz.
Στην απομακρυσμένη περιοχή, η ισχύς συναντά το ανώτατο όριο της χωρίς εστίαση. Για ένα μακρινό πεδίο ή έναν αόριστο πίνακα, δεν υπάρχει τρόπος να αυξηθεί το υψόμετρο ιονισμού ή να δημιουργηθεί ένα κεκλιμένο AIM. Ο ιονισμός πραγματοποιείται σε σημείο όπου υπάρχει αρκετή ισχύ για να ξεκινήσει η διάσπαση και όπου υπάρχει αρκετά χαμηλή ουδέτερη πυκνότητα (δηλ. Πίεση). Αυτό συμβαίνει συνήθως μεταξύ 40 και 50 km υψόμετρου όπως φαίνεται στο ΣΧ. 14. Κατά συνέπεια, απαιτείται κεραία κοντά στο πεδίο για τη δημιουργία ελεγχόμενου AIM.
Το εστιασμένο μοτίβο είναι μια εικόνα εποικοδομητικής και καταστροφικής παρέμβασης των πεδίων από τα στοιχεία του πίνακα. Άλλες θέσεις παρεμβολής, ή λοβοί σχάρας, έξω από το σημείο εστίασης συμβαίνουν όταν ορισμένα από τα στοιχεία του πίνακα προστίθενται σε φάση. Η ισχύς των λοβών σχάρας μπορεί να διατηρηθεί κάτω από εκείνη του κύριου λοβού ή του εστιακού σημείου, έχοντας έναν μεγάλο αριθμό στοιχείων στη συστοιχία και απλώνοντάς τα έξω στο άνοιγμα της συστοιχίας. Αυτό ονομάζεται αραίωση του πίνακα. Για τετράγωνες συστοιχίες που έχουν 400 στοιχεία ή περισσότερα λοβούς σχάρας μπορούν να διατηρηθούν κάτω από 20 db ή περισσότερο από το εστιακό σημείο.
Ο βαθμός εστίασης εξαρτάται από την αναλογία εστιακού εύρους προς το μέγεθος διαφράγματος. Το μισό πλάτος ισχύος από την κορυφή "V" μπορεί να προσεγγιστεί ως: V = 2 * g * (R o / L) 2 (2)
όπου L είναι το μήκος της συστοιχίας που θεωρείται τετράγωνο για την εξίσωση 2. Η κλίση ισχύος στο μισό σημείο ισχύος "grad (P)" μπορεί να προσεγγιστεί ως: grad (P) = 10 / V (db / meter) (3 )
Για ένα ΑΙΜ είναι επιθυμητό η βαθμίδα ισχύος να είναι υψηλή επειδή αυτό καθορίζει άμεσα τη βαθμίδα της πυκνότητας ηλεκτρονίων του παραγόμενου ιονισμένου νέφους. Η πυκνότητα ηλεκτρονίων πρέπει να είναι υψηλή για να αποφευχθούν απώλειες RF που προκαλούνται από απορρόφηση. Ως εκ τούτου το V είναι μικρό, κατά προτίμηση μικρότερο από 2 Km. Μια συχνότητα θερμαντήρα 300 MHz και μια εστιακή απόσταση 70 Km θα προβάλλει μέγεθος ανοίγματος μεγαλύτερο από 2 Km. Σημειώστε στην εξίσωση 2 ότι το μέγεθος του πίνακα προσαρμόζεται με την τετραγωνική ρίζα της συχνότητας.
Δεδομένου ότι απαιτείται κεραία κοντινού πεδίου, το κοντινό πεδίο της κεραίας θερμαντήρα μπορεί να απαιτείται για να επεκταθεί για να φθάσει σε μακρινά σημεία. Αυτό επιτυγχάνεται αυξάνοντας το μέγεθος του πίνακα. Μπορεί να μην είναι οικονομικά εφικτό να γεμίσει ολόκληρο το άνοιγμα με στοιχεία, επομένως χρησιμοποιείται μια αραιωμένη συστοιχία.
Εάν μια αραιωμένη συστοιχία είχε τα στοιχεία της κατανεμημένα ομοιόμορφα, θα υπήρχαν πολλοί λοβοί σχάρας στο σχέδιο ακτινοβολίας της συστοιχίας. Αυτοί οι λοβοί σχάρας μπορούν να εξαλειφθούν με τυχαία απόσταση στοιχείων. Ωστόσο, η τυχαία απόσταση δίνει ισχύ από τους λοβούς σχάρας στο μέσο επίπεδο πλευρικού λοβού. Εάν δεν εισαχθούν νέα στοιχεία όταν αυξηθεί το διάφραγμα, τότε η μέγιστη ισχύς του κύριου λοβού παραμένει σταθερή και ο κύριος λοβός λαμβάνει μικρότερη από τη συνολική ισχύ καθώς μειώνεται το εύρος δέσμης του. Προκειμένου να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της συστοιχίας θερμαντήρα, πρέπει να χρησιμοποιούνται λοβοί σχάρας για τη δημιουργία του σύννεφου AIM ή η συστοιχία δεν μπορεί να αραιωθεί σε μεγάλο βαθμό. ΣΥΚΟ. Το Σχ. 15 δείχνει μια συστοιχία με ομοιόμορφη απόσταση που έχει λοβούς σχάρας. ΣΥΚΟ. Το Σχήμα 16 δείχνει μια συστοιχία με τυχαία απόσταση που εξαλείφει τους λοβούς σχάρας.
Αν και η εφεύρεση έχει περιγραφεί παραπάνω με ιδιαίτερη αναφορά σε ορισμένες προτιμώμενες ενσωματώσεις αυτής, θα γίνει κατανοητό ότι είναι δυνατές τροποποιήσεις και παραλλαγές εντός του πνεύματος και του πεδίου των συνημμένων αξιώσεων.
———————————————————————————–
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΡΜΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΜΑΝΑ 20 ΘΕΡΜΗ
ΤΗΛ: 2313067766, 6979293659
e-mail: esythermis@gmail.com
YOUTUBE Κ.Π.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛEYΣΙΣ ESY NEWS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
https://instagram.com/korifidisdimitrios?igshid=juqo5lcekvp
BLOG
https://korifidisdimitrios.blogspot.com/
https://twitter.com/korifidis_
https://www.facebook.com/Κορυφίδης-Δημήτριος-Υποψ-Βουλευτής-Β-Θεσσαλονίκης-102506638514414
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου